Frisbee Hond: Alles over het leukste speeltje!

Met een hondenfrisbee spelen is leuk voor jou en je hond! Hij of zijn krijgt er een goede conditie van en daarnaast bouw je samen een goede band op. Maar hoe gaat het in ze werk? En waarom zou je een hondenfrisbee kopen?

Waarom een hondenfrisbee kopen?

Honden houden van ronde dingen. Frisbees en hondenballen zijn hierdoor erg geschikt voor het spelen met je hond. Een bal is echter minder goed te vangen dan een hondenfrisbee. Dat komt omdat een bal harder aan komt en niet zo zweeft als een hondenfrisbee waardoor de hond meer de tijd heeft om de frisbee te vangen.

Honden frisbee leren spelen

Hoe wordt jouw hond een echte frisbee hond? De meesten honden gaan net als achter een bal vanzelf achter de hondenfrisbee aan. Het is alleen wel handig als je hem ook terugkrijgt. Leer daarom je hond eerst om te apporteren zodat hij op commando of een visueel teken het weer terug komt brengen naar jou. Elke keer als jouw hond de frisbee goed vangt en naar jou terugbrengt kan je hem een kleine beloning geven als stimulans. Lees in dit artikel meer over je hond trainen.

Verschillende materialen hondenfrisbees

Per hond kan de voorkeur voor het materiaal verschillen. Hondenfrisbees zijn daarom in verschillende materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen:

Hondenfrisbee van rubber: Honden kunnen makkelijk bijten in rubber waardoor het niet nadelig is voor het gebit. Ze kunnen de frisbees makkelijk vangen. Speciale hondenfrisbees van rubber bijten ze niet snel kapot.

Kunststof frisbee voor honden: Deze versie van de frisbee is gemaakt voor de wat meer professionele frisbee honden. Maar als jij deze wil uitproberen is dat zeker een goede optie. Omdat de frisbee ver zweeft in de lucht is het moeilijker om de frisbee te vangen maar hij komt wel veel verder en je kan gerichter gooien. Waardoor er nog meer uitdaging is en dus ook meer plezier bij jou en je hond.

Stoffen hondenfrisbee: Deze zijn het meest makkelijke in de omgang tijdens het spelen. Maar wel het snelste kapot van allemaal. Een frisbee van stof is vooral aan te raden voor de wat kleinere frisbee honden. Ze zijn ook ideaal voor pups.

Frisbee met smaak: deze varianten zijn er vooral in rubber of kunststof. Er bestaan veel hondenfrisbees met een smaakje om het voor jou frisbee hond nog aantrekkelijker te maken. Onder anderen vanille en aardbei. Die zijn lekker zoete smaakjes, die honden lekker vinden.

Top 5 Frisbees voor honden

  1. Chuckit Fetch Flight
  2. Kong extreme flyer (large)
  3. Kong flyer
  4. Chuckit HydroFlyer
  5. Karlie frisbee met vanille aroma

Hondenfrisbee kopen

Hoe weet je welke hondenfrisbee je moet kopen voor jouw hond? Er zijn zoveel verschillende soorten en maten honden frisbees maar waar moet jij op letten.? Wat is er belangrijk voor jouw hond om te weten over hondenfrisbees? Hier een paar tips:

Tip 1 Jij kent jouw hond het best. Als jouw hond sterke kaken heeft en veel sloopt. Koop dan een hondenfrisbee die zijn of haar kaken kan weerstaan.

Tip 2 Kijk altijd naar het formaat van de hondenfrisbees. Heb jij een kleine hond heb je een kleiner formaat nodig. Heb jij een grote hond, dan heb je een normale tot grote frisbee nodig. Als de formaten niet kloppen is het moeilijker om de hondenfrisbees te vangen.

Frisbee hondensport

Frisbeeën is een echte hondensport. Er worden in meerdere landen wedstrijden gehouden voor honden. Hier doen echte professionals aan mee. Er zijn drie disciplines bij de sport:

  1.  Freestyle, daarbij moeten de honden een choreografie op muziek presenteren. Tijdens dit onderdeel worden er natuurlijk hondenfrisbees gebruikt. Deze mogen gegooid, opgepakt of in de bek gehouden worden tijdens de choreografie. Er mogen maximaal 7 verschillende hondenfrisbees gebruikt worden.

  2. Mini distance, is een onderdeel waarbij er zoveel mogelijk hondenfrisbees gevangen moeten worden in een bepaalde tijd. Dit is op een beperkt speelveld en de hond staat ergens in het veld als ze beginnen met gooien.

  3. Long distance, hier telt alleen de afstand. De persoon mag drie keer gooien. Jouw hond start naast jou en rent achter de hondenfrisbee aan. De worp waarbij de hond het met succes in de lucht kan vangen en die het verste is wordt geteld.

Geef een reactie