Waar kan je een hulphond voor inzetten?

Voor mensen met een fysieke of psychische beperking zijn hulphonden onmisbaar. Van jongs af aan worden puppy’s opgeleid tot hulphonden hun training is anders en gefocust op een speciale taak om bij een bepaalde taak te ondersteunen of te helpen. Een hulphond is voor verschillende doeleinde in te zetten.

Therapie hulphonden

Therapie hulphonden zijn zeer handig voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en kinderen met psychische problemen. Denk aan autisme, ADHD, pestproblemen of een verstandelijke beperking. Een hond kan niet vooroordelen en zullen dus ook naar deze kinderen hun bevelen luisteren.

ADL hulphond

Een ADL hulphond ofwel een activiteiten in het dagelijks leven hulphond helpt mensen die fysiek beperkt zijn toch zo goed mogelijk te kunnen leven. Deuren openmaken en dichtdoen, helpen de kleding uit te trekken. Het zijn enkele voorbeelden waarbij een ADL hulphond kan helpen. Honden zijn voor deze mensen goud waard!

Epilepsie hulphond

Deze hulphond is getraind om een epilepsie aanval te signaleren en te helpen tijdens en na de aanval van zijn baasje. Dit geeft het baasje een veilig gevoel. Zo is diegene niet meer erg afhankelijk van zijn mede mens, maar geeft zijn hond hem al veel hulp. Nadat het baasje bijkomt van zijn aanval geeft de hond een groot gevoel van vertrouwen.

PTSS hulphond

PTSS volmondig post traumatische stress stoornis genoemd, komt voor bij mensen die een traumatische ervaring hebben ervaren. Een PTSS hulphond kan situaties van stress herkennen en deze zo voorkomen bij het baasje. De hond zelf heeft de dagelijkse verzorging nodig, wat leidt tot afleiding bij het baasje, zodat de baas niet terugdenkt aan zijn traumatische gebeurtenis.

Meer weten over hulphonden?

Op de hulphond startpagina kun je meer info vinden over het inzetten voor een hulphond. Je vind hier interessante informatie over het houden van, training, sponsering en de verschillende taken die een hond kan uitvoeren.

Sluit Menu
×

Winkelmand

Nog meer

Na het lezen van het artikel nog niet uitgelezen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Hierin sturen wij extra informatie over hondenspeelgoed, hondenrassen en meer!