Hersenwerk voor honden

hersenwerk-honden
Hersenwerk voor honden zorgt ervoor dat honden de uitdaging krijgen die ze nodig hebben. Door in een huis te leven die van alle gemakken is voorzien kunnen ze zich gaan vervelen en uitdaging missen. Met een denkspel voor honden zet je de hersenen aan het werk. Een groot voordeel hiervan is dat ze hierdoor een stuk socialer kunnen worden en vervelend gedrag makkelijker kunnen afleveren.  

Hersenwerk voor honden met spelletjes

Hersenwerk voor honden gaat verveling en naar gedrag tegen. Honden zijn onderzoekend en willen dit gedrag graag uiten. Een hond uitdagen (en daarvoor belonen als ze het goed doen) vinden ze erg leuk! Je kan hiervoor goed overgaan tot het spelen van spelletjes. Dit kan met spelletjes uit de winkel of iets simpels zoals apporteren.

hersenwerk-honden

Een honden denkspel

Je hebt verschillenden denkpellen die vallen onder hersenwerk voor honden. Deze spellen zullen het brein van je hond activeren. Doordat het hondenspeelgoed inspeelt op de behoefte van de hond wordt hij socialer en leert hij makkelijker vervelend gedrag af wat zich vaak uit bij verveling. Hierdoor zal je hond zich een stuk lekkerder voelen  

Drie keer keer honden denkspel:

  • Snackspeeltjes zijn simpele denkspellen voor honden. Ze ruiken voedsel maar kunnen het niet direct pakken. Je kunt dit zo moeilijk makken als je zelf wilt en werk voor de hond. Snackspeeltjes zijn de een ideale manier om op een basis manier het brein aan het werk te zetten.
  • Hondenpuzzels zijn het betere hersenwerk voor honden. Zo is de uitdaging dat ze, bijvoorbeeld speeltjes uit elkaar halen of blokjes verschuiven om wat lekkers te pakken te krijgen. Deze speeltjes worden ook wel intelligent hondenspeelgoed
  • Snuffelmatten hebben veel weg van een soort grasmat, alleen is het gras dan vervangen door fleece stof of een ander materiaal. Deze stof is lekker zacht en kan het denkwerk gezond prikkelen, doordat de hond met zijn neus er doorheen gaat opzoek naar de snack.
 

Hersenwerk voor honden kopen

Hersenwerk is een goede manier om je hond te activeren. Wanneer je hond gestimuleerd wordt door leuke speeltjes die je hem of haar hebt gegeven worden ze blij. Goed te vergelijken met als je zelf iets leuks wordt waar je spontaan gelukkig van wordt. Bekijk hiervoor onze hondenspeeltjes in de webwinkel.  

Hersenwerk voor honden zelf maken

Met huis, tuin en keuken artikelen kun je zelf ook erg leuke hondenspeeltjes maken. Ik combinatie met een trektouw of bal kun je op een goede manier het hersenwerk voor honden stimuleren. Hieronder een simpele tip om zelf een denkspel voor honden te maken.
  1. Pak het lievelingsspeeltje of een ander hondenspeeltje waar je hond gek op is.
  2. Stop deze in een handdoek (die vies mag worden) en verstop deze op een makkelijke plaats
  3. Verstop hem op steeds moeilijkere plaats om je hond uit te dagen.
  Op deze simpele manier kun je hondenspeelgoed en simpele huis artikelen combineren om jouw hond uit te dagen. Wil je meer weten over speelgoed dat helpt bij het hersenwerk voor honden lees dan ook eens ons artikel over intelligent hondenspeelgoed.