Het nut van intelligent hondenspeelgoed

intelligent hondenspeelgoed

Intelligent hondenspeelgoed is bedoeld voor de hond om de hond bezig te houden, om ze te stimuleren en om ze te belonen! Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Denkspelletjes voor de hond zijn er om honden te stimuleren, bezig te houden en om ze laten werken voor hun beloning.  Een goed voorbeeld van zo’n stukje intelligent hondenspeelgoed is  een kastje waar jouw hond zal eerst een schuifje dient open te maken voordat hij of zij het koekje kan zien en opeten. Deze hondenspeeltjes zijn ideaal voor:

  • Het bezig houden van jouw hond
  • Om ze te stimuleren
  • Voor het trainen van je hond of puppy
  • Langzamer laten eten

intelligent hondenspeelgoed

Intelligent hondenspeelgoed voor het plezier

Met deze hondenspeeltjes bevorder je je hond, maar tegelijkertijd is dit natuurlijk ook voor het plezier van jou en je hond. Zo ook heb je bijvoorbeeld ook twister en solitaire voor honden. De honden kunnen met deze spellen een beloning verdienen, maar de honden hebben er ook nog eens plezier aan. Intelligent speelgoed is ook ideaal voor het trainen van je puppy.

Intelligent hondenspeelgoed voor het denkvermogen

Als baasje kan je de hond op de normale manier voeren, maar je kan het ook leuker maken! Er zijn talloze manieren om het eten van brokjes/ snoepjes leuker en moeilijker te maken voor je viervoeter. Zo heb je ballen, voerkleedjes, puzzels en zelfs snuffelmatjes om je hond aan het denken te zetten voordat het zijn brokjes/ snoepjes zal vinden. Hiermee train je het denkvermogen van de hond, leer je hem geduldig te zijn en te werken voor een beloning.


Intelligent hondenspeelgoed voor snelle eters:

hondenspeelgoed slimme voerbak

Je hebt honden die al hun eten in één keer naar binnen werken. Dit wil je graag voorkomen, omdat dit niet goed is voor onder andere de spijsvertering van de hond.

Er zijn verschillende manieren om je hond niet te snel te laten eten. Bijvoorbeeld voerbakken die bedoeld zijn om de voedselopname te vertragen. De zogenaamde anti-schrokbak. Deze verbakken hebben verschillende hoogtes en obstakels in de bak, zodat de hond niet alleen trager eet, maar ook moet nadenken hoe hij het voer te pakken kan krijgen. Deze voerbakken bevorderen het denkvermogen en vertragen het eetproces voor de hond die te snel eet.