Kauwspeelgoed hond

kauwspeelgoed-hond

Kauwspeelgoed is uitermate geschikt voor honden die graag hun tanden ergens inzetten. Kauwen houdt het gebit gezond en de tanden scherp. Een kauwspeeltje met een verstopte beloning kan jouw hond minutenlang bezighouden. Honden kauwspeelgoed is meestal van veerkrachtig rubber wat mee beweegt met de kauwbeweging waardoor het minder snel scheurt. Er blijven natuurlijk altijd slopers die alles stuk krijgen.

 

De effecten van kauwspeelgoed op je hond

Kauwspeelgoed heeft verschillende redenen waardoor je het een essentieel speeltje kan noemen in het leven van een hond:

 

  • Gezonder gebit door te knagen kauwspeelgoed stimuleren honden op goede manier hun tandvlees en houden ze hun gebit gezond.
  • Kauwsticks hebben soms een speciale functie voor het reinigen van het gebit. Alles over kauwstick voor honden lees je in ons andere artikel.
  • Minder vernieling bij spullen in het huis. Als honden kauwspeeltjes hebben gaan ze op de speeltjes kauwen en niet op ongewenste attributen. Honden hebben nu eenmaal de behoefte om te bijten en te knagen. Honden kauwspeelgoed is een manier om deze behoeften te vervullen.
  • Tandpijn voorkomen. Puppy’s kunnen doormiddel van kauwspeelgoed tandpijn voorkomen. Ze kunnen namelijk door kauwspeelgoed vroegtijdig omgaan met het gebruiken van de tandjes.

kauwspeelgoed-hond

Kauwspeelgoed heeft heel wat te verduren

Honden zijn vleeseters, hun gebit is hier ook voor aangepast waardoor ze beschikken over scherpe tanden. Hoe groter de hond, hoe sterker te kaken. Extra sterk hondenspeelgoed biedt hierbij uitkomst. In de hondenwereld wordt dit ook wel onverwoestbaar hondenspeelgoed genoemd! Sloopt jouw hond ook alles? Dan raden wij aan om eens een leuk speeltje in deze onze winkel uit te zoeken die (zo goed als) niet te slopen valt.

 

Puppy kauwspeelgoed

Het doel van puppy kauwspeelgoed is dat puppy’s minder last hebben van hun doorkomende tanden. Net zoals bij mensen, is het ook niet prettig bij puppy’s als de tanden doorkomen. De kleine viervoeters hebben vaak veel energie. Door het gebruik te maken van kauwspeelgoed kunnen de pups snel hun energie kwijt en de pijn van de opkopende tanden verzachten.

Hoe voeg ik kauwsnacks toe in het leven van mijn hond?

Naast het kauwspeelgoed zijn er ook kauwsnacks. Dit is ook een hele goede manier om jouw hond blij te maken. Wil jij je hond lekker verwennen? Bekijk dan al onze kauwsnacks.