Kauwsticks hond, wat zijn dat?

hond-met-kauwstick
Kauwsticks hond zijn staafjes waar een hond op kan kauwen om lekker van te snacken.  Er zijn ook kauwsticks om het gebit te bevorderen. Honden zijn dol op deze snacks. Kauwsticks zijn er in alle varianten. Zo heb je ze die gemaakt zijn van (runder) huiden of met een vulling. Speciale kauwsticks zoals Dentasticks of Dentalife zijn een manier om het gebit van je hond extra verzorging te bieden. Ze verwijderen tandplak en gaan tandplak tegen. Tegelijkertijd versteken ze het tandvlees.

Waar op te letten bij kauwsticks hond?

Het juiste formaat en hardheid zijn erg belangrijk bij kauwsticks. Honden kauwen graag maar het is wel beter als de stick bij zijn gebit past. Te groot en hard kan een puppy gebit beschadigen. Voor grotere honden zijn hardere kauwsticks beter geschikt. Echte grote honden zijn in staat om alles te verwoesten. Probeer hier het (bijna) onverwoestbare hondenspeelgoed uit onze winkel. Het langdurig kauwen zorgt ervoor dat de tanden een stuk schoner worden en het tandvlees gestimuleerd wordt.

hond-met-kauwstick

Verschillende kauwsnacks voor honden

Hondensnacks om op te kauwen zijn er in allerlei maten en dus ook met verschillende functies. Kies de snack waar jouw hond het meeste van geniet.
  • Geperste botten, ze hebben verschillende smaken zoals eend en kip.
  • Huid sticks, dit zijn ronde staafjes gemaakt van bijvoorbeeld buffelhuid.
  • Strips, bijvoorbeeld in de smaak zalm is een populaire smaak.
Wanneer je hond een snack nuttigt is het verstandig om een oogje in het zeil te houden.

Kauwsticks hond als beloning bij hondentraining

Kauwsticks hond zijn een lekkere traktatie voor je hond. Door de stimulatie die een stick meeneemt is het een handige manier bij het opvoeden en trainen van je hond. Om meer te weten te komen over het opvoeden en trainen van je hond Lees dan ons artikel: train je hond met hondenspeelgoed.

Kauwsticks hond om je puppy te belonen

Omdat puppy’s nog een doorkomend gebit hebben is het belangrijk dat de kauwsnacks zachter zijn. Een voorbeeld van een puppy snack die wij verkopen is een zalmbot. Zo blijven de tandjes van de diertjes mooi in takt. Nadat je ze hebt beloond met een kauwstick voor honden. Je puppy is namelijk goed te trainen doormiddel van beloningen.