Puppy speelgoed voor een goede ontwikkeling

puppy-speelgoed

Puppy speelgoed is essentieel voor de ontwikkeling van je hond. Heeft je hond genoeg speelgoed als pup, dan zal dit effect hebben op de toekomst van je hond. Tijdens het spelen is je hond of puppy zichzelf aan het trainen. Door puppyspeelgoed wordt jouw pup fit, alert en blijft hij leergierig.

puppy-speelgoed

Veilig speelgoed voor je pup

De meeste puppy speeltjes zijn niet geschikt om alleen achter te laten bij je pup. Door het stuk te bijten kunnen ze losse onderdelen inslikken. Handig dus om er altijd bij te blijven. Op een gegeven moment zal je ontdekken welk speelgoed je alleen met je pup kunt laten en bij welk puppy speelgoed het handigs is om altijd bij te blijven.

Voordelen van hondenspeelgoed puppy
Speelgoed voor pups heeft meerdere voordelen en afhankelijk van het puppy speeltje kan je hier goed op inspelen. Hieronder hebben we zo goed mogelijk de voordelen op een rijtje proberen te zetten.

  • Geen pijn aan het gebit, als puppy’s lekker op hun speelgoed kunnen bijten, dan zorgt dit voor minder last aan hun gebit. De doorkomende tanden zijn niet prettig en een puppy krijgt eerst zijn eerste tanden en wisselt deze daarna ook weer. Zonder speeltjes in het huis bestaat er de kans dat er gebeteren wordt in je meubilair.
  • Verhoogt het concentratie vermogen, verschillende spelletjes vergen verschillende vaardigheden. Bij honden en zijn kleinere variant. Sommige spelletjes vergen extra concentratievermogen waardoor honden beter worden in het onthouden.
  • Verminderd/voorkomt schrokken, honden snack speeltjes dragen bij aan het rustig eten. De snoepjes dienen eerst vrijgespeeld te worden, voordat de hond het kan eten.
  • Kan zijn energie kwijt, door het spelen met speelgoed kan je hond zijn of haar energie kwijt. Zonder hondenspeelgoed zal je pup zich eerder gaan vervelen en kan dit leiden tot ongepast gedrag.
  • Fitheid verhogend. Actief bezig zijn zorgt voor een fittere pup. Een spelletje waarbij ze rennen, klimmen, klauteren en springen kost energie en bouwt spierkracht op. Hierdoor wordt de conditie verhoogd.

Puppy speelgoed schoonmaken

Het wordt aangeraden de speeltjes regelmatig schoon te maken. Honden zijn buitendieren en kunnen heel wat hebben maar kunnen door verschillende oorzaken ook ziek worden. Pups krijgen veel te voordeuren en af en toe het speelgoed schoonmaken kan bij dragen aan een stabielere gezondheid.

Puppy spelletjes

Spelen met je puppy is leuk! Let wel op dat je hond zich niet te veel laat meeslepen. Gebeurt dit wel, stop je met spelen. Hierdoor leert je pup gelijk wie de baas is en dat het niet handig is om druk te zijn. Hier enkele voorbeelden van leuke speeltjes die je aan je nieuwe hondje kunt geven:

Pitti puppy speelballetje 6 stuks

Pitty-puppy-speelballetjes-6-stuks

De Pitti puppy speelballetjes zijn speciaal ontworpen voor puppy’s.  Omdat het er zes zijn kun je ze goed afwisselen, waardoor je pup zelf zijn lievelingsbal kan kiezen.

 

Kong Puppy Classic XS

Kong-puppy-classic-xs

De Kong Puppy Classic XS is één van de eerste speeltjes van Kong. Het speeltje is om op te bijten en je kan er ook nog snoepjes instoppen.

 

Karlie puppy speelgoed Smiling Dog

smiling-dog

De Karlie Smiling Dog knuffelspeeltje is een leuk speeltje voor puppy’s.