Train je hond met hondenspeelgoed

Honden en vooral puppy’s kun je heel goed trainen met hondenspeelgoed. Voor honden is speelgoed een beloning, iets waar ze helemaal mee los mogen gaan en waar ze extreem blij van kunnen worden. Door jouw hond te belonen met een speeltje bij het goed uitvoeren van een actie word hij extra gemotiveerd.

Soorten training met hondenspeelgoed

Zo heb je talloze voorbeelden waar je training voor kan gebruiken. Neem bijvoorbeeld honden die veel te snel hun eten naar binnen werken, hier kan op getraind worden in combinatie met hondenspeelgoed. Er zijn verschillende voerbakken die stimuleren om langzamer te gaan eten door middel van trucjes of obstakels, zodat honden hierdoor trager hun eten verteren wat ten goede komt aan de spijsvertering. Luistert je hond niet naar je commando’s? Mogelijk kun je hieraan werken door middel van gebruik van hondenspeelgoed. Denk bijvoorbeeld aan dat de hond een apporteer blok gaat halen als jij hem weggooit. Hiermee kun jij je hond aanleren te doen wat jij hem opdraagt.

Het nut van training met hondenspeelgoed

Als je problemen hebt met je hond of de dingen die de hond doet, is training met hondenspeelgoed ideaal. Zo kun je (op een speelse manier) je (pup)hond leren deze dingen niet of anders te doen. Hondenspeelgoed kan er zo voor zorgen dat de hond het geen leert wat jij hem aan wil leren op een speelse manier. Als baasje heb jij het probleem opgelost en je trouwe viervoeter heeft er nog plezier van ook!

goedkoop hondenspeelgoedIntelligent hondenspeelgoed

Een deel van de  speeltjes waarmee jij je hond kan trainen valt onder intelligent hondenspeelgoed.  Dit zijn vaak denkspelletjes voor de hond, ze moeten dan schuifjes openen of dicht doen om bij een beloning te komen. Snackspeeltjes zijn hier ook een goed voorbeeld van. de hond zal uit de rollende bal brokjes zien komen.