Waarom houden honden van Piepspeeltjes?

Piepspeeltjes voor honden bestaan al sinds het begin van de20ste eeuw. Niet alle honden houden van piepspeelgoed maar de meesten wel, hoe komt dat? Waarom houden honden van piepspeeltjes? Dat is een vraag die al jaren gesteld wordt. Dierenartsen en hondenkenners zijn al lange tijd bezig om dit te achterhalen. Maar een definitief antwoord is er niet. Hier zijn een paar van de beste veronderstellingen.

  • Honden stammen af van wolven. Wolven luisteren naar geluidjes om te weten of hun prooi gewond of bang is en door het geluid weten ze of en wanneer ze kunnen aanvallen.
  • Honden leren om van piepgeluiden te houden. Als ze in de speeltjes bijten komt er een geluidje uit, dit geeft plezier en zorgt ervoor dat hun brein endorfine aanmaakt. Dus blijven de honden het speeltje gebruiken om dat gevoel te blijven houden.
  • Honden vinden het leuk dat piepspeeltjes onze aandacht trekken. Wij mensen reageren daar positief op en we geven daardoor de honden aandacht. De meeste honden houden van aandacht van de baas.

Het beste piepspeeltje voor de hond

Bijna elk hondenspeeltje in elke grootte of vorm komt wel met een versie met een geluidje erin. Maar welk piepspeeltje moet je hond nou hebben? De populairste versie van het piepspeelgoed voor honden zijn de knuffels met piep. Gevaar is dat de hond de knuffel stuk bijt en de overblijfselen op eet. Voor honden die vaak hun hondenspeeltjes kapot maken is het beter om een piep bal of een rubber speeltje te kopen: die gaan namelijk langer mee. De rubberen piepspeeltjes voor honden zijn vaak het allersterkst maar vragen iets meer werk van je hond.

Mijn hond houdt niet van piepspeeltjes

Piepspeeltjes voor honden zijn niet voor elke hond weggelegd. Sommige honden zien de sensatie van de piepspeeltjes voor honden gewoon niet. Net zoals dat niet alle katten het leuk vinden om met touwtjes te spelen en niet alle mensen van voetbal houden. Je hoeft je geen zorgen te maken als jouw pup niet van geluid makende hondenspeeltjes houdt (volgens sommige hondeneigenaren is dat eerder een zegen). Je hoeft je pas zorgen te maken als je hond uit het niets van gedrag verandert daardoor.

Houdt jouw viervoeter wél van piepspeeltjes, dan hebben we er hier een paar leuke op een rijtje voor je staan.