Hondenspeelgoed maakt je hond blij. Hondenspeeltjes zijn er ook voor bedoeld om je hond te trainen, zodat de hond wanneer dat van hem gevraagd wordt, ook luistert naar de bevelen van zijn baas.

wat is hondenspeelgoed

Soorten hondenspeelgoed

Je hebt hondenspeelgoed in allerlei soorten en maten, zo gek als je het maar kunt bedenken. Er zijn hondenspeeltjes die je samen met je hond kan gebruiken, bijvoorbeeld het trek touw. Het baasje aan de ene kant, en hond aan de andere. Het meest voorkomende hondenspeelgoed is dé bal, een tennisbal of een bal met een piep er in. Wie kent het niet?
Het baasje gooit de bal en de hond rent er enthousiast achter aan. Ook heb je hondenspeelgoed die bedoeld zijn om op te kauwen. Goed voor de bezigheid van de hond.

Gevaren hondenspeelgoed

Voordat je een hondenspeeltje koopt, is het handig om na te gaan of het hondenspeelgoed geen losse dingen bevat. Dit is zodat je hond zich hier niet in gaat verslikken en of op kapot gaat bijten. Zeker voor puppy’s is dit belangrijk. Hondenspeelgoed waar je op kunt bijten, worden daarom dus ook speciaal gemaakt als bijt speeltje. Zodra een speeltje kapot gaat of kapot begint te gaan, is het zaak om het hondenspeelgoed te vervangen. Je wil tenslotte niet dat de hond delen van het speeltje per ongeluk inslikt. 

hondenspeelgoed-banner

Waarom hondenspeelgoed?

Hondenspeelgoed is vooral bedoeld om plezier van en mee te hebben. Wanneer je lekker met je hond aan het wandelen bent in het bos, is het altijd leuk om een bal of een ander stuk speelgoed mee te nemen, zodat de hond zich kan uitleven en jij als baasje er ook  plezier aan beleefd. Hondenspeelgoed kan gebruikt worden met verschillende doeleinde.

  • Plezier van de hond (uiteraard heel belangrijk)
  • Training en discipline bijbrengen bij de hond
  • Rustgevend voor zowel hond als baasje

Luistert je hond slecht? Ook dan is het handig om hondenspeelgoed te kopen. Bijvoorbeeld als beloning. Doet de hond iets goed of heeft hij goed geluisterd, dan kan als beloning het hondenspeeltje ingezet worden.

Populair hondenspeelgoed:

Als je denkt:  mijn hond verdient ook zo’n hondenspeeltje, dan heb ik een paar tips voor je voor het leukste hondenspeelgoed. Sommige speeltjes bieden immers meer plezier dan andere. Denk dan bijvoorbeeld aan “onverwoestbaar hondenspeelgoed”, dat gaat extra lang mee omdat het is afgestemd op sterke honden. Mijn tips:

kong squeaker balKong Air Squeaker Ball:  Ideaal voor een dagje weg met de hond.  De hond rent graag achter speelgoed  aan en jij kunt genieten van de natuur en een blije hond. Dat is de ideale win- win situatie. De Squeaker ball van Kong koop je hier.

latex hondenspeeltje varkenLatex diertjes met piep: Je hebt ze in allerlei vormen en maten. De piepende kip is de meest bekende maar er zijn ook varkens, koeien en andere diertjes te krijgen. Ze zijn te krijgen van 10 tot 40cm lang en veroorzaken ene piepend geluid wat de aandacht trekt als erin gebeten wordt.

hondenknuffel-zwijnKnuffels: Een hond kan hier echte maatjes mee worden. En wordt overal mee naar toe gesleept. Ze zijn zacht en in alle maten te krijgen. Verschillende merken hebben hun eigenlijk. Kong hondenspeelgoed heeft sterke knuffels die lang mee gaan.