Waterspeelgoed. Hond blij!

waterspeelgoed-hond-op-strand
Waterspeeltjes voor honden zijn speciaal gemaakt om op het water te drijven. Je hebt ook speeltjes waarmee honden zich kunnen verkoelen, die kunnen worden aangesloten op bijvoorbeeld de tuinslang. In dit artikel ligt de focus op speeltjes die kunnen worden meegenomen naar een strand of naar een meertje. Is je hond helemaal dol van zwemmen en apporteer spelletjes? Het voordeel bij apporteer spelletjes is dat de hond dan fijn in het water kan spelen met zijn honden waterspeelgoed. waterspeelgoed-hond-op-strand

Drijvend honden speelgoed, welk waterspeelgoed hond blijft drijven?

Drijvend honden speelgoed valt onder honden waterspeelgoed. Daarnaast zijn er ook nog andere hondenspeeltjes die ook blijven drijven, vaak is het aangegeven bij het product. Hondenspeeltjes die je thuis al hebt kan je testen door ze in een teiltje te leggen. In het water kun je verschillende spelletjes spelen met je hond, hieronder de verschillende manieren hoe jij je hond kunt vermaken in het water.

Verschillende spelletjes voor in het water:

  • Apporteren met een frisbee of een bal
  • Ringen & touwen
  • Waterspeeltjes met een rubberballetje met koord

Welke hondenfrisbees zijn geschikt voor je hond?

Het formaat is belangrijk. Ben je opzoek naar de juiste frisbees voor je hond, let dan goed op de grote en dikte van het voorwerp. Heb je een klein hondje is een kleinere frisbee handiger. Bij een te grote frisbee, kan het namelijk zo zijn dat het speeltje niet in het bekje past. Past het speeltje niet in het bekje, dan zal het daar blijven liggen en kan je het zelf gaan halen. Het is hierbij dan ook belangrijk dat jij jouw hond hebt leren apporteren.

Waterspeelgoed hond bal die past bij je hond

Om de hondenbal te vinden die het beste bij je viervoeter past, is het vooral belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de volgende factoren. Zo heb je ballen met gaten waar je hond in kan bijten, zijn er grote en kleine ballen en zijn er ballen van verschillend materialen zoals bijvoorbeeld rubber. Het is dus belangrijk om goed op de afmetingen te letten van een honden bal. Een grote bal past uiteraard niet in de bek van een Chihuahua. Punten waar je op dient te letten bij het aanschaffen van een honden bal:
  • Afmetingen: je hond moet de bal wel kunnen duwen
  • Materialen: sommige honden zijn allergisch voor rubber of plastic materialen
  • Dicht of open: als je een hond hebt die liever bijt dan duwt

Waterspeeltjes voor de hond, die goed staan aangeschreven.

Duvo Frisbee voor buiten:

De Duvo frisbee is van nylon, hierdoor is die gemakkelijk te gooien vanwege het lichter gewicht.  Daarnaast heeft de hondenfrisbee een diameter van 25 cm. Deze is daarom geschikt voor zowel kleine als grote honden.

Karlie open bal:

De Karlie open bal is geschikt voor middelgrote en grote honden. Met de Karlie open honden bal kan er gevoetbald worden en mee geapporteerd in het water. De bal blijft drijven en is van sterke kwaliteit, zodat je hond er gewoon in kan bijten. De diameter van de bal is 18 cm.

Karlie aqua bal:

De Karlie aqua honden bal heeft een diameter van 16 cm en is bedoeld voor klein en middelgrote honden. Het lijkt op een zwart gele volleybal en is echt specifiek vooral bedoeld voor het water. Op de bal staat dan ook Karlie aqua toy.