Herken je dat? Wanneer honden geen interesse meer tonen in hun hondenspeelgoed?

Hond verveelt zich

Herken je dat? Wanneer honden geen interesse meer tonen in hun hondenspeelgoed? Laatst had ik dit ook met Luna, mijn chihuahua. Toevallig hebben onderzoekers ontdekt dat honden een sterke voorkeur tonen voor nieuwe speeltjes in plaats van gebruikt hondenspeelgoed.

Dus als je hond zich verveelt met zijn hondenspeelgoed, ben je niet de enige! Het overkomt ons allemaal. Dus; wat kan je doen om je hond geïnteresseerd te houden in hun hondenspeeltjes? Er zijn een paar eenvoudige manieren om te verhelpen:

  1. De verwisselmethode: het hondenspeeltje afwisselen
  2. Interactief spelen met een ouder speeltje 
  3. Ken de speelgoed voorkeuren van je hond

De verwisselmethode: het hondenspeeltje afwisselen

Mijn hond heeft veel hondenspeeltjes; veel meer dan ze elke dag zou kunnen gebruiken. Als ik ze allemaal voor haar laat liggen, pakt ze er een, zet hem een ​​paar meter verder en gaat dan naar de volgende. Door de vele opties blijft ze besluiteloos en ligt ze uiteindelijk verveeld in haar hondenmand.

Dus wat ik doe, is haar hondenspeelgoed elke week afwisselen (je kunt ook om de paar dagen doen als je wilt). Ik geef haar elke week toegang tot 4 of 5 speeltjes en de rest laat ik in haar speelgoeddoos. Elke week als ik van hondenspeeltje wissel, raakt ze opgewonden – net zoals ze deed toen ze haar speeltjes voor het eerst kreeg.

Als je hond een favoriet speeltje heeft, laat dat speeltje dan altijd toegankelijk voor je hond. Voor Luna is het haar pluche knuffel; het is het enige speeltje waarmee ze zich nooit verveelt. De verwisselmethode helpt je je hond geïnteresseerd te houden in speelgoed waar ze zich verveelt bij voelen – het is niet nodig voor het hondenspeelgoed die ze altijd gebruiken.

Interactief spelen met het oude speeltje

Als je hond zich verveelt met zijn speelgoed, begin dan na te denken over manieren waarop u ze interactiever kunt maken. Kun je dat speeltje gebruiken in een apporteerspel? Kun je er wat lekkers in doen?

Afbeelding met persoon, hond, grond, vrouw

Automatisch gegenereerde beschrijvingVind manieren om het speelgoed dat je hond saai vindt aantrekkelijker te maken, of het nu is door menselijke interactie (een spelletje apporteren) of lekkere traktaties (een Kong vullen).

Pak het balletje van je hond op en begin ermee te stuiteren, kijk hoe het meteen hun interesse wekt. Dat is de strategie die ik gebruikte om mijn hond te leren vangen. Ik speelde “puppy in het midden” met een vriend om haar geïnteresseerd te krijgen in de bal die we aan het rondgooien waren. Het duurde maar een paar keer voordat ze erin sprong en de bal zelf ving.

Als uw hond een kauwspeeltje heeft dat nooit aangeraakt wordt, probeer er dan een beetje pindakaas op te doen en hen aan te moedigen het te gebruiken. Pak die hondenknuffel die al een paar dagen op de grond ligt op en daag je hond uit. Stop wat lekkers in die Kong die in hun speelgoeddoos zit.

Ken de speelgoedvoorkeuren van uw hond

Niet al het speelgoed is hetzelfde als het gaat om het vermaken van onze honden. Sommige honden houden van kauwspeeltjes, terwijl anderen kauwspeelgoed saai vinden. Sommige honden houden van alles wat stuitert, terwijl anderen de voorkeur geven aan knuffelbeesten. Sommige honden houden van speelgoed dat geluid maakt, terwijl anderen dat minder kunnen schelen.

Zoek uit wat voor soort speelgoed uw hond het liefste heeft en welke hij saai vindt. En als het erom gaat uw hond nieuw speelgoed te geven, richt u dan op speelgoed waarvan u weet dat het hun interesse langer dan 5 minuten zal kunnen vasthouden.

Is uw hond gek op alles wat piept? Houden ze van iets dat naar eten ruikt? Zijn ze geobsedeerd door iets dat vulling heeft? Houdt een kauwspeeltje ze uren bezig? Houden ze van speelgoed dat stuitert? Observeer wat uw hond interessant vindt en probeer de afwisselmethode om de interesse in speeltjes te vergroten en (weer) spannend te maken.