Zelf hondenspeelgoed maken

Zelf hondenspeelgoed maken, hoe doe je dat? Wat moet je er voor gebruiken? Wat zijn de 3 meest eigen gemaakte hondenspeeltjes? In dit artikel geven wij je een aantal gratis tips die jij kan gebruiken om zo makkelijk en zo voordelig mogelijk zelf hondenspeelgoed te maken.

Hondenspeelgoed maken, hoe werkt het?

je kent het wel, duur hondenspeelgoed kopen waar vervolgens je hond nooit naar omkijkt. Vreselijk, terwijl jij dacht dat hij dit wel leuk zou vinden, speelt hij liever met een oude voetbal. Als je weet wat je hond leuk vindt om mee te spelen, kun je het ook proberen zelf te maken zodat je er weinig kosten aan overhoudt en je zeker weet dat de hond hier blij mee is. Hondenspeelgoed maken kan met en van de meest simpele dingen. Heb je een paar oude sokken? Rol ze op en je hond is er zoet mee. Wel even wassen natuurlijk!

Gevaren voor de hond van zelfgemaakt speelgoed

Als je zelf hondenspeelgoed gaat maken, probeer plastic te vermijden. Plastic bevat stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je hond. Als de hond kauwt op bijvoorbeeld een plastic flesje raken er moleculen los wat schadelijk kan zijn voor je hond. Pas daarom goed op met het gebruik van plastic als je zelf hondenspeelgoed gaat maken. Kijk ook uit voor materialen waar delen snel los raken en waar de hond zich in kunnen verslikken.

Hondenspeelgoed maken; opties

De drie meest gebruikte zelf gemaakte hondenspeeltjes waar je hond zich kostelijk mee vermaakt zijn de volgende:
  • Bal van oude sokken, rol een paar oude sokken op en gooi het door je hele huis of tuin heen. Omdat het eivormig is zal je hond geen idee hebben waar het naartoe stuitert.
  • Touw van doeken, je kan van een paar doeken een zelf gecreëerd trektouw maken waarmee je samen met de hond mee kan spelen.
  • Fleece stof, van fleece kan je zoveel creaties maken als je zelf wil. Met de fleece stof kan je ballen, touwen en nog veel meer maken!