Alles over hondenknuffels voor jouw hond!

hondenknuffels
Een fatsoenlijke hondenknuffel heeft de CE-markering. CE. Deze markering geeft aan dat het product voldoet aan de regels voor dit soort producten binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Met als groot doel de veiligheid van de deze producten te waarborgen. Goede kwaliteit knuffels kunnen van verschillende materialen zijn. Denk hierbij aan stof, touw, kunststof en rubber. Toch is niet elke hondenknuffel geschikt voor elke hond. Dit heeft altijd met karakter te maken.

Waarom een hondenknuffel?

Een knuffel lijkt op een prooi voor honden. Wij vinden het vooral schattig om onze honden ermee te zien lopen. Voor pups kan het een voorwerp mee zijn om mee weg te kruipen. Iets tegen aan te slapen of mee te spelen. hondenknuffels

Wat zijn favoriete knuffels bij honden?

Sommige rassen zijn sneller gehecht aan hun knuffels dan andere rassen. Honden gaan sneller voor een knuffel dat zacht is en een piep geluid heeft. Honden vinden het fijn als de knuffel lekker zacht is dan kunnen ze er lekker tegen aan liggen. Honden hechten zich ook aan een deken voor zulke honden is er de ‘Karlie cuddlefriend beer’ die is zowel een knuffel als een deken. Zo zijn er verschillende knuffels:
  • Piepende knuffels
  • Zachte knuffels
  • Knuffels met een dekentje(vooral bij pups)

Wat als u hond steeds de knuffel sloopt?

Als uw hond steeds de knuffel blijft slopen (wat onvermijdelijk is) wil ik graag een stevige hondenknuffel adviseren zoals de “Kong Wubba”. Helaas is onverwoestbaar hondenspeelgoed zo goed als onmogelijk. Zowel grote als kleine honden kunnen hun knuffel slopen het ligt niet aan de ras maar doorsnee knuffels zijn niet bestand zijn voor de tanden van een hond. Zodra honden weer wat ouder worden zullen ze hun knuffel minder snel slopen (al blijft het altijd afhankelijk van het karakter).

Verschil in knuffels voor honden of voor pups?

Zeker! Pups hebben liever een zachte hondenknuffel, omdat hun gebit net begint te ontwikkelen kan het nog gevoelig zijn, zodra de pup zijn knuffel begint te slopen zou ik voor een iets stevigere knuffel gaan. Voor pups zou ik voor een knuffel met een dekentje zoals de “hondenkoning knuffel” gaan. Voor de kleine rassen kan je beter gaan voor en kleine knuffel. Voor de grotere honden kan je weer beter gaan voor de grote knuffels.  Natuurlijk kan je grote honden ook een kleine knuffel geven alleen grote honden slopen kleine knuffels sneller dan de grote knuffels.